perjantai 24. maaliskuuta 2017

Kuntavaalikuume nousee ja uusia määräyksiä satelee

VAALIKUUME NOUSEE! Osa kuntavaalien vastaehdokkaista on tehnyt kaupungin lakimiehelle valituksen ulkojulisteistani, vaalijulisteita on myös revitty irti ilmoitustauluilta.

Olen laittanut julisteet kaupunginhallituksen kirjallisen ohjeen mukaisesti 22.3.2017 jälkeen ”hyväksyttyihin ulkomainostelineisiin” ja ilmoittanut kerääväni ne 16.4.2017 mennessä pois. Samoihin telineisiin eri yhteisöt ja tapahtumien järjestäjät ovat vuosikymmenien ajan laittaneet tapahtumajulisteitaan ilman huomautuksia. Jos jossakin on ollut kielto lappu, niin olen sen paikan ohittanut.

Nyt on ilmennyt, että kirjallisten ohjeiden lisäksi on olemassa suullisia vaalikäytänteitä, hyväksyttyjä ulkomainospaikkoja ovatkin vain kalliit vuosia etukäteen varatut isot metrien korkuiset valotaulut, lyhtypylväiden metalliset kehikot jne., jotka viikon sisällä täyttävät koko kaupungin vaaliehdokkaitten kuvilla.

Jotta en aiheuttaisi lisää pahaa mieltä, niin käyn keräämässä omat pienet julisteeni pois.

Vaalirauhaa :)

----------------------

Muistaakseni edellisissä vaaleissa yksi ehdokas täytti vaalimainoksillaan keskustan kävelykadut, joka ärsytti muita ehdokkaita ja niitä esitettiin poistettavaksi, ilmeisesti ehdokas oli silloin riittävän vaikutusvaltainen, ettei hänen tarvinnut poistaa mainoksiaan, vaan siitä tuli yleinen käytäntö ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti