keskiviikko 23. lokakuuta 2013

18.8.2013 kirkkokierros


SUNNUNTAIN KIRKKOKIERROS:
Kun en tehnyt viikonloppuna baarikierrosta, niin kirkkovaltuutettuna aloitin heti sunnuntai-aamusta kirkkokierroksen, ensin Mikkelin Maaseurakunnan kirkko, sitten Mikkelin Tuomiokirkko ja illasta Mikkelin Vapaaseurakunta :)

Sunnuntainen kirkkokansa olisi tälläkin kertaa mahtunut yhteenkin kirkkoon.

Mutta uskon, että näitä erityylisiä Jumalanpalveluksia/messuja tarvitaan, itse pidin kuitenkin enemmän Vapaaseurakunnan kodikkaammasta ilmapiiristä, nykypäivään kirjoitetuista hengellisistä lauluista, joita ei säestetty uruilla.

Lisäksi pastorin puhe ei ollut sidottu perinteiseen liturgiaan, vaan raamatun sanaa kerrottiin enemmän nykypäivään sopivana ja kansantajuisesti.

Ikäjakauma Vapaaseurakunnassa oli tasaisesti nuorista eläkeläisiin, kun taas evankelisluterilaisessa kirkossa kirkkoväki oli suuresti eläkeläispainoitteista, kuten yleensä.
Tosin Karastin Heikillä oli Tuomiokirkossa mukana iso määrä rippikoululaisia. Heikki tekee hyvää työtä, kuten moni muukin nuorisopappi/työntekijä, harmi vaan ettei parin vuoden päästä näitä rippikoululaisia juurikaan klo 10.00 Jumalanpalveluksissa  näy.

80% Mikkeliläisistä kuuluu toistaiseksi evankelisluterilaiseen kirkkoon, mutta kuinka kauan, kun kirkkoon kuulumattomat eivät enään automaatin tavoin liitä lapsiaan kirkkoon, kuten ennen, jotain muutosta tartteis tehdä…

Mikähän kirkon päättäjät herättäis, kun tähän mennessä kirkosta eronneiden määrä ja siitä johtuva kirkollisverotulojen pieneneminenkään ei ole sitä saanut aikaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti